Jag som driver Rosenlunds Hund heter Madeleine Hansson och bor utanför Laholm med min man, våra hundar och hästar. Just nu har vi tre hundar, en gråhund, en cockerpoo, en pudel och två islandshästar. Mitt djurintresse har funnits sedan barnsben och inte blivit mindre nu när jag blivit 50 +. Jag är utbildad gymnasielärare i svenska och engelska och arbetar, vid sidan av företaget, på ett Naturbruksgymnasium med Djursjukvård-, Häst- och Lantbruksinriktning.

Efter att ha haft ett antal hundar och hästar genom åren har intresset växt för hur vi kan hjälpa våra djur att hålla sig så friska som möjligt. Ju mer jag utbildat mig har jag insett vikten av att ta hand om hela hunden, både fysiskt och mentalt. Antalet hundar i vårt samhälle ökar kraftigt och med detta också intresset och kunskapen att förebygga skador, ge sina djur näringsriktig mat samt att lägga tid och pengar på djurens rehabilitering.

Det är detta jag brinner för och därför jag startade mitt företag Rosenlunds Hund 2018. I vårt nybyggda behandlingsrum på gården tar jag emot hundar för friskvård, rehabiliteringsträning, massage och laserbehandlingar. Hjälper också till med träningsprogram för både rehabilitering och i syfte att få en friskare, starkare och gladare hund.

Mina utbildningar på hundsidan är:

Diplomerad Hundmassör via Hundens Hus i Göteborg

Rehabiliteringkurs via Hund i Harmoni

Diplomerad Hundmassör via UPH

Diplomerad Personlig tränare för hund via UPH

Certifierad Friskvårdskonsulent för hund